Kolorowaa - 23-09-12 19:16:29

SK£ADNIKI:
kasza manna - 10 dag
mas³o - 4 ³y¿ki
cukier - 6 dag
zmielone migda³y - 2 dag
bia³y mak - 2 dag
wiórki kokosowe - 2 dag
zmielony kardamon - szczypta
zmielona ga³ka muszkato³owa - szczypta
m±ka - 30 dag
woda - 100 ml

PRZYGOTOWANIE:
* Niestety nie uda³o mi siê dostac na szybko bia³ego maku , dlatego zast±pi³am go niebieskim. M±kê przesiewamy do miski. Wcieramy 2 ³y¿ki sto³owe roztopionego mas³a. Wlewamy stopniowo wodê, aby powsta³o ciasto. Zagniatamy przez minutê, a¿ bêdzie g³adkie. Przykrywamy wilgotn± ¶ciereczk± i odstawiamy. Na patelniê wrzucamy resztê mas³a. Podgrzewamy na ma³ym ogniu. Nie dopuszczamy do przypalenia. Gdy jest ciep³e, dorzucamy kaszê i powiêkszamy p³omieñ do ¶redniego. Sma¿ymy, ca³y czas mieszaj±c 5-10 minut, a¿ kasza bêdzie z³ocisto br±zowa. Dodajemy pozosta³e sk³adniki, z wyj±tkiem cukru. Dok³adnie mieszamy i sma¿ymy przez minutê. Zdejmujemy z ognia, dosypujemy cukier, zostawiamy, aby wystyg³o. Dzieliæ ciasto na 13 porcji. Ka¿d± rozwa³kowujemy na 7 centymetrowy kr±¿ek. Nak³adamy po dwie ³y¿ki sto³owe masy na ka¿dy kr±¿ek. Sk³adamy pierogi i dok³adnie sklejamy brzeg. Sma¿ymy w g³êbokim t³uszczu na ¶rednim ogniu, a¿ bêd± z³ocisto br±zowe.   

                                                                                                    Smacznego!
http://www.gotujmy.pl/ri/164033_ghoogra---indyjskie-pierozki_0_2.jpg

www.tziz.pun.pl www.fps.pun.pl www.pokemon-game-for.pun.pl www.prawokul09.pun.pl www.turniejfifa.pun.pl