Czy wy te¿ uwa¿acie, ¿e gimnazjum zmienia ludzi? Bo u mnie niestety tak by³o i ta zmiana by³a na gorsze. :| Ja osobi¶cie wola³abym, ¿eby by³o tak jak za starych, dobrych czasów, czyli 9 klasowa podstawówka i potem od razu liceum. :o
Te¿ za tym jestem. Ale uwierz mi, gimnazjum to jeszcze nic. Zobaczysz jak bêdziesz w liceum, ponoæ tam poznaje siê przyjació³ na ca³e ¿ycie. I chyba w moim przypadku jest to prawd±, gdy¿ dziêki liceum mam trójkê cudownych przyjació³ ;)
Ju¿ od d³u¿szego czasu na nie czekam *o* Hmmm... I zastanawiam siê, które wybraæ, znaczy m,am przes±dzone przez rodziców do którego... bo najbli¿ej, a u mnie z autobusami jest do d***. Wiêc dobry dojazd jest jedn± z wa¿niejszych rzeczy w decyzji, ale jak tam mój brat chodzi i liceum jest po³±czone z takim sobie gimnazjum - kole¿anka mi mówi, ¿e gdyby mog³a to by siê z tamtego gim wypisa³a, a brat narzeka na liceum. Wiêc nie jest przekonana co do niego :/ No ale co poradziæ jak mpk jest (przepraszam za s³ownictwo) powalone -.-
Ja planujê pój¶æ do miêdzynarodowego liceum ;) .Z miêdzynarodow± matur± .Potem w planach mam jak±¶ zagranicz± uczelniê i prawo .A co siê tyczy przyjaciela to takiego nie mia³am ,nie mam i nie wiem czy bêdê mia³± .Wszystkie "przyjació³ki " wystawia³y mnie do wiatru .Teraz zrezygnowa³am .
a ja dopiero zaczê³am moj± hmmm... przygodê bo ¿yciem siê tego nazwaæ nie da z gimnazjum :/ i raczej nie jestem zadowolona -,- mam nie do¶æ ¿e u³omn± klasê to niektórych ludzi by siê przyda³o cofn±æ do 4 kl. np. Bartek baba od matmy kaza³a mu napisaæ 0,1 a on napisa³ : 0, 1/10 -,- ja tam po prostu umar³am -,-
Alisun napisał:
Czy wy te¿ uwa¿acie, ¿e gimnazjum zmienia ludzi? Bo u mnie niestety tak by³o i ta zmiana by³a na gorsze. :| Ja osobi¶cie wola³abym, ¿eby by³o tak jak za starych, dobrych czasów, czyli 9 klasowa podstawówka i potem od razu liceum. :o
Podstawówka trwa³a kiedy¶ 8 lat, a nie 9.
Potem mia³a¶ do wyboru :
4 lata liceum ogólnokszta³c±ce
5 lat technikum
3 lata szko³a zawodowa
lub
3 lata liceum ekonomiczne
lutka napisał:
4 lata liceum ogólnokszt³c±ce
5 lat technikum
3 lata szko³a zawodowa
lub
LUTKA to podobno ma wróciæ !
lutka napisał:
Alisun napisał:
Podstawówka trwa³a kiedy¶ 8 lat, a nie 9.
Potem mia³a¶ do wyboru :
4 lata liceum ogólnokszta³c±ce
5 lat technikum
3 lata szko³a zawodowa
lub
Heh, zawsze mi siê myli 8/9 lat, ale i tak bym je wola³a ;)
Kolorowaa napisał:
LUTKA to podobno ma wróciæ !
wysz³oby to wszystkim na dobre :P
w sumie te¿ tak my¶lê bo niektórzy w Gimbazie czuja siê jak nie wiadomo kto!
Dmuchaj±cy balony
Ja chodzê do Nazaretu i tak jako tako nie pij±, pal± i siê zachowuj±. Wiadomo mi o takich, aczkolwiek nie zadajê siê z nimi.
Moja kole¿anka posz³a sobie do rejonowego i nie poznajê jej. Zaczê³a piæ, paliæ, k³amaæ i kra¶æ pieni±dze z domu - dla niej to takie normalne.
A ja tylko patrzê... I cieszê siê, ¿e jestem w katolu, chocia¿ wszyscy uwa¿aj± nas za ¶wiêtych itd.
JestemJajkiem napisał:
Ja chodzê do Nazaretu i tak jako tako nie pij±, pal± i siê zachowuj±. Wiadomo mi o takich, aczkolwiek nie zadajê siê z nimi.
Moja kole¿anka posz³a sobie do rejonowego i nie poznajê jej. Zaczê³a piæ, paliæ, k³amaæ i kraæ pieni±dze z domu - dla niej to takie normalne.
A ja tylko patrzê... I cieszê siê, ¿e jestem w katolu, chocia¿ wszyscy uwa¿aj± nas za ¶wiêtych itd.
to jak siê cz³owiek zachowuje i zmienia nie zale¿y od tego, gdzie siê uczy tylko jaki ma charakter i jak ma pouk³adane w g³owie :P
Ta trzeba mieæ ten porz±dek bo jak nie to lipa -,- u mnie w klasie jest taka jedna co 3 lata ju¿ nie przesz³a a 1 nowa posz³a w jej ¶lady i wgl. jej nie poznaje na pocz±tku mo¿na siê z ni± by³o dogadaæ a teraz a ni w te ni w te , taka metamorfoza :/
JestemJajkiem napisał:
Moja kole¿anka posz³a sobie do rejonowego i nie poznajê jej. Zaczê³a piæ, paliæ, k³amaæ i kra¶æ pieni±dze z domu - dla niej to takie normalne.
u mnie w mie¶cie jest szko³a prywatna tak zwany "Salezjan" i tam jest nawet gorzej ni¿ w mojej szkole poniewa¿ s± to dzieci z najbogatszych rodzin i pozwalaj± sobie na wiêcej -,-
ale ca³kowicie zgadzam siê co do tego, ¿e gimnazjum zmienia ludzi i to baaardzo, ale có¿ to ¿ycie tych ludzi co zeszli na "z³±" ¶cie¿kê nie, nasze to oni potem bêd± mieæ problemy a nie my -.- z wieeelk± przykro¶ci± stwierdzam, ¿e ma³o jest porz±dnych ludzi w gim :c
Ludzie, nawet mi nie mówcie ._. Ja w³a¶nie idê do gimnazjum. Ju¿ wczeniej postanowi³am sie do niego nie przywi±zywaæ, nie zawieraæ ¿adnych ¶wietnych znajomo¶ci ponad to, co jest konieczne do zgrania siê jako takiego z klas±. Mam swoja dawn± paczkê z podstawówki i najlepsz± przyjació³ke równie¿ z tamtych czasów i to mi wystarcza.