• Index
  •  » Opis
  •  » Opis trzeciej czê¶ci

#1 18-07-12 17:29:13

Destiny

Za³o¿ycielka

Punktów :   
Ulubiona postaæ: Ren's my home
Ulubiona czê¶æ: I i IV
Ulubiona para KT: Rensey

Opis trzeciej czê¶ci

Choæ Kelsey udaje siê wyrwaæ Rena z r±k Lokesha, nie odzyskuje ukochanego. Bia³y tygrys straci³ pamiêæ i dziewczyna jest mu zupe³nie obca. Co wiêcej - ka¿dy jej dotyk sprawia mu ból.

Jedno pozostaje niezmienne: z³o nie zosta³o pokonane, pradawna kl±twa trwa. Rozpoczyna siê nowa, pe³na niebezpieczeñstw podró¿ do ¶wiata piêciu przebieg³ych smoków. Czy wszyscy wyjd± ca³o ze starcia z mrocznymi si³ami? Czy Kelsey znów rozkocha w sobie Rena, czy wybierze zapomnienie w ramionach Kishana?

Trzecia czê¶æ bestsellerowej sagi „Kl±twa tygrysa” ³±czy zawrotne tempo przygodowej powie¶ci, nieprzewidywalno¶æ gatunku fantasy i emocje godne romansu wszech czasów.
Niech rozpocznie siê wyprawa!

Literacki fenomen! Powie¶æ odrzucona przez wydawców, ukochana przez setki tysiêcy czytelników na ca³ym ¶wiecie!

Znu¿ona, przetar³am oczy i zgniot³am poduszkê pod g³ow±. Us³ysza³am cichy g³os Rena, gdy nuci³ naszemu nowo narodzonemu synkowi w pokoju obok. Mówi³ do niego ³agodnie w hindi i chocia¿ nadal nie rozumia³am tego jêzyka, rozpozna³am s³owa, którymi Ren zwraca³ siê do naszego synka - Mera raja beta - co oznacza³o "Synku, mój ma³y ksi±¿ê".

#2 31-07-12 09:41:32

Kells

Moderator

Punktów :   
Ulubiona postaæ: Ren i Kishan
Ulubiona czê¶æ: Kocham wszystkie czê¶ci.
Ulubiona para KT: Ren i Kishan xD

Re: Opis trzeciej czê¶ci

I can't wait !

http://gra-o-tron.dbmw.info/wp-content/uploads/2011/09/2.gif
“Kishan to bezpieczny zak³ad.Mi³o¶æ Rena jest jak hazard”
-III Tiger's Voyage

#3 05-08-12 22:16:25

Destiny

Za³o¿ycielka

Punktów :   
Ulubiona postaæ: Ren's my home
Ulubiona czê¶æ: I i IV
Ulubiona para KT: Rensey

JA CHCÊ KELLS I RENA! ;/

Znu¿ona, przetar³am oczy i zgniot³am poduszkê pod g³ow±. Us³ysza³am cichy g³os Rena, gdy nuci³ naszemu nowo narodzonemu synkowi w pokoju obok. Mówi³ do niego ³agodnie w hindi i chocia¿ nadal nie rozumia³am tego jêzyka, rozpozna³am s³owa, którymi Ren zwraca³ siê do naszego synka - Mera raja beta - co oznacza³o "Synku, mój ma³y ksi±¿ê".

#4 05-08-12 22:32:27

Kells

Moderator

Punktów :   

¯eby tylko nie skoñczy³o siê tak jak HG - Ren nie odzyskuje pamiêci a Kishan jest nieszczê¶liwy

-III Tiger's Voyage

#5 14-08-12 16:06:56

Alisun

Administrator

Punktów :   
Ulubiona postaæ: Kishan/Damon
Ulubiona czê¶æ: wszystkie

¯yczê sobie, aby na koniec tej serii by³ Happy End :love: Bo je¶li nie... nie rêczê za siebie :angry:, ani za to co siê stanie z cia³em Collen Houck o.o

"-Chcia³em byæ odwa¿ny, tak jak ty...
-Jestem odwa¿ny, kiedy trzeba, odwaga to nie jest nara¿anie siê bez potrzeby
-Ale ty siê nie boisz niczego!  -Dzi¶ siê ba³em...   -Dzi¶?
-Tak, ba³em siê, ¿e ciê stracê" ~Lion King

#6 15-08-12 11:15:04

Kolorowaa

Mahisha

1609931
Call me!
SkÄ…d: Podkarpacie
Punktów :   
Ulubiona postaæ: Kelsey
Ulubiona czê¶æ: I tom
Ulubiona para KT: Ren & Kelsey

Alisun napisał:

¯yczê sobie, aby na koniec tej serii by³ Happy End :love: Bo je¶li nie... nie rêczê za siebie :angry:, ani za to co siê stanie z cia³em Collen Houck o.o

hahaa Alisun Spokojnie ;) na pewno bêdzie tak jak mia³o byæ na pocz±tku ;)

#7 15-08-12 13:37:23

Alisun

Administrator

Punktów :   

Ale je¶li tak bêdzie, to znaczy ¿e Kishan bêdzie sam :( A ja chcê ¿eby mia³ dziewczynê :love:

#8 06-10-12 15:31:49

Kolorowaa

Mahisha

1609931
Call me!
Punktów :   

wszystko siê bardzo piêknie koñczy tylko ten nieszczêsny Kishan zawsze dostaje sam no chyba ze siê zwi±¿e z Durga :P

#9 06-10-12 15:41:18

lutka

Administrator

Punktów :   
Ulubiona postaæ: Kishan
Ulubiona czê¶æ: II

Kolorowaa napisał:

ze siê zwi±¿e z Durga :P

BINGO!
ale tego powody s± nieco g³êbsze ni¿ zwyk³y wybór Kelsey.
Ostateczna decyzja do niej nie bêdzie nale¿eæ.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Och, wiem, mog³o byæ gorzej, mogli¶cie daæ mi jaki¶ pier¶cieñ i wskazuj±c na wschód, powiedzieæ, ¿e trzy tysi±ce kilometrów dalej jest Mordor, ale i tak ³atwo nie by³o.
"Z³odziej dusz" Aneta Jadowska

http://i42.tinypic.com/2uqiwwk.jpg

#10 06-10-12 16:07:19

Alisun

Administrator

Punktów :   

lutka napisał:

Kolorowaa napisał:

ze siê zwi±¿e z Durga :P

BINGO!
ale tego powody s± nieco g³êbsze ni¿ zwyk³y wybór Kelsey.
Ostateczna decyzja do niej nie bêdzie nale¿eæ.

O.O AAAaaaaaaa!! :zdziwiony: ¯e jak? Kumam, ¿e mo¿na byæ mê¿czyzn± i zabujaæ siê w niebiañsko piêknej kobiecie [Durdze], no ale ¿eby a¿ tak?!
Proszê mi to natychmiast wyt³umaczyæ, nie ¿yczê sobie, aby byæ niepoinformowana o takich sprawach!! :foch:
...
Chocia¿ z drugiej strony, je¶li w taki sposób wszyscy maj± byæ szczê¶liwi to niech tak bêdzie :zadowolony: Mi to pasuje, bo wtedy bêdzie tak:
Ren: :) Kells: :) Kishan: :) Pan Kadam: :D Nilima: :) Mê¿czyzna Nilimy: :) , ale jedno mnie zastanawia, je¶li wszyscy bêd± happy i siê to wszystko skoñczy to co siê stanie z Panem Kadamem??...

#11 06-10-12 16:20:19

lutka

Administrator

Punktów :   

hm....
ren nie bêdzie siê juz móg³ zmieniaæ w tygrysa;
Ren i Kelsey rzeczywi¶cie bêda razem, ale:
Kishan wcale nie zakocha siê w Durdze. Po prostu musi zostaæ spe³niona V ofiara, która polega na tym, i¿ który¶ z barci musi dobrowolnie oddac siê na s³u¿be Durdze jako jej Damon. W zasadzie, ta ofiarê mia³ ponie¶æ Ren, ale Kishan po¶wiêci³ siê dla nich- i jako Damon z czasem j± pokocha.

pamietasz w II czê¶ci scenê, gdy dostali w Tybecie stary manuskrypt w szklanej szkatule, który czeka³ na nich ponoæ od wielu setek lat? dostali wówczas zakaz otwierania jej i czytania, dopóki nie dokona sie V ofiara..
Ren i Kelsey otworz± t± szkatu³ê po swoim slubie, oka¿e siê ¿e to list od kishana do kelsey i rena, opisuj±cy jego zycie, i przyzna siê w nim, ¿e chocia¿ jest zadowolony z decyzji jak± podj±³, pamiêæ o kelsey wci±¿ w nim jest.

pan kadam zginie z rêki Lokesha..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Och, wiem, mog³o byæ gorzej, mogli¶cie daæ mi jaki¶ pier¶cieñ i wskazuj±c na wschód, powiedzieæ, ¿e trzy tysi±ce kilometrów dalej jest Mordor, ale i tak ³atwo nie by³o.

#12 06-10-12 16:36:23

Kells

Moderator

Punktów :   

lutka napisał:

hm....
ren nie bêdzie siê juz móg³ zmieniaæ w tygrysa;
Ren i Kelsey rzeczywi¶cie bêda razem, ale:
Kishan wcale nie zakocha siê w Durdze. Po prostu musi zostaæ spe³niona V ofiara, która polega na tym, i¿ który¶ z barci musi dobrowolnie oddac siê na s³u¿be Durdze jako jej Damon. W zasadzie, ta ofiarê mia³ ponie¶æ Ren, ale Kishan po¶wiêci³ siê dla nich- i jako Damon z czasem j± pokocha.

pamietasz w II czê¶ci scenê, gdy dostali w Tybecie stary manuskrypt w szklanej szkatule, który czeka³ na nich ponoæ od wielu setek lat? dostali wówczas zakaz otwierania jej i czytania, dopóki nie dokona sie V ofiara..
Ren i Kelsey otworz± t± szkatu³ê po swoim slubie, oka¿e siê ¿e to list od kishana do kelsey i rena, opisuj±cy jego zycie, i przyzna siê w nim, ¿e chocia¿ jest zadowolony z decyzji jak± podj±³, pamiêæ o kelsey wci±¿ w nim jest.

pan kadam zginie z rêki Lokesha..

No to ciekawie ...biedny Kadam lubie go .Kishan powinien byæ szczê¶liwy z durg±.

-III Tiger's Voyage

#13 06-10-12 16:49:35

Alisun

Administrator

Punktów :   

Twój opis spowodowa³, ¿e ca³e ¿ycie przemknê³o mi przed oczami o.o Nie, nie moje tylko bohaterów KT. Ale jedno mnie zastanawia, je¶li to Ren mia³ odej¶æ, to jak to jest mo¿liwe, ¿e na manuskrypcie pojawia siê opis Kishana, nie powinien byæ tam opis Rena? Czy to mia³o polegaæ na tym, ¿e to mia³ byæ list od jednego z braci do pary ma³¿eñskiej, który wyczarowa³a Durga na manuskrypcie po odej¶ciu Kishana.
Szkoda Pana Kadama :( No, ale przynajmniej spotka siê z ¿on± i kolejnymi ju¿ nie¿yj±cymi pokoleniami z jego rodziny, a tak¿e z rodzicami Rena i Kishana :)
Podczas pisania tego posta nasunê³a mi siê jeszcze jedna my¶l... Ciekawe kim by³ poprzedni Damon... o.o ?

#14 06-10-12 17:05:29

lutka

Administrator

Punktów :   

Alisun napisał:

Ale jedno mnie zastanawia, je¶li to Ren mia³ odej¶æ, to jak to jest mo¿liwe, ¿e na manuskrypcie pojawia siê opis Kishana, nie powinien byæ tam opis Rena? Czy to mia³o polegaæ na tym, ¿e to mia³ byæ list od jednego z braci do pary ma³¿eñskiej, który wyczarowa³a Durga na manuskrypcie po odej¶ciu Kishana.

Podczas pisania tego posta nasunê³a mi siê jeszcze jedna my¶l... Ciekawe kim by³ poprzedni Damon... o.o ?

powiem szczerze ze to trochê zagmatwane- poniewa¿ wszystko to co Ren kelsey i Kishan osi±gn± ma s³uzyæ temu ¿e jaka¶ wojowniczka z przesz³o¶ci stanie siê bogini± Durg±. Z przesz³o¶ci poniewa¿ oni sami  przenios± siê w przesz³o¶æ.
A co do manuskryptu.. có¿ ja myslê ¿e chocia¿ wszystko by³o przes±dzone ( bo przecie¿ wydarzy³o siê w przesz³o¶ci: to ka¿dy z bohaterów podejmowa³ swoje decyzje. Mieli wybór.

Ostatnio edytowany przez lutka (06-10-12 17:06:11)

#15 06-10-12 17:44:45

Kolorowaa

Mahisha

1609931
Call me!
Punktów :   

To co napisa³a¶ rodzi kolejne pytania :
1. Kim jest ten barbarzyñca Nilimy?
2. Czy P.Kadam zachowywa³ siê tak dziwnie bo wiedzia³ ze umrze?
3. Ren?? Jako Damon? WTF??

• Index
  •  » Opis
  •  » Opis trzeciej czê¶ci

Stopka forum

RSS