Shangri-la-
Fikcyjna kraina szczê¶liwo¶ci, wg II czê¶ci Kl±twy, bramy do niej strzeg± mnisi buddyjscy z Tybetu, a brama znajduje siê w Himalajach. To kraina, w której ¿yj± wszelkie mityczne stworzenia, zwierzêta, ¿ycie i szczê¶liwo¶æ kwitnie i sie rozwija. To tam, na szczycie gór osiad³a Arka Przymierza wybudowana przez Noego.
W tej krainie tak¿e, wg autorki ro¶nie Yggdrasil, czyli Drzewo ¿ycia, który wystêpuje w wielu mitologiach.
Ilustracje, które wg Colleen ilustruj± t± szczêsliw± krainê:
Fikcyjna, jak fikcyjna. Wed³ug mnie Shangri-La ma wiele wspólnego z legendarn± Aghart±, któr± to tybetañscy lamowie wci±¿ utrzymuj±, ¿e odwiedzali. Wiêc któ¿ to wie, mo¿e taka kraina faktycznie istnieje ;)
Rzeczywi¶cie, te obrazy przypominaj± Shangri-la, ale ¿adne miejsce nie jest w stanie dorównaæ piêknu tej magicznej krainy!
Król Rajaram
00KELLS napisał:
Rzeczywi¶cie, te obrazy przypominaj± Shangri-la, ale ¿adne miejsce nie jest w stanie dorównaæ piêknu tej magicznej krainy!
Ca³kowicie zgadzam siê z t± opini± :)
hehe, ciekawa jestem, na jakiej podstawie to stwierdzacie :D
Pewnie na podstawie opisów z KT, innej mo¿liwo¶ci nie ma ;)
A te obrazki ¶wietnie do nich pasuj±, za wyj±tkiem dwóch pierwszych... Z niczym nie mog³abym ich powi±zaæ...
Alhena napisał:
A te obrazki ¶wietnie do nich pasuj±, za wyj±tkiem dwóch pierwszych... Z niczym nie mog³abym ich powi±zaæ...
wszystkie pochodz± z konta Colleen, wiêc ona ma takow± w³a¶nie wizjê krainy szczê¶liwo¶ci....
Na moje oko pierwsze zdjêcie pokazuje Islandiê- ale mogê siê myliæ..
Szkoda ze colleen nie wplot³a w tre¶æ i nie wsadzi³a na to drzewo jej najwa¿niejszego mieszkañca czyli Ratatoska :P
lutka napisał:
Alhena napisał:
A te obrazki ¶wietnie do nich pasuj±, za wyj±tkiem dwóch pierwszych... Z niczym nie mog³abym ich powi±zaæ...wszystkie pochodz± z konta Colleen, wiêc ona ma takow± w³a¶nie wizjê krainy szczê¶liwo¶ci....
Na moje oko pierwsze zdjêcie pokazuje Islandiê- ale mogê siê myliæ..
Szkoda ze colleen nie wplot³a w tre¶æ i nie wsadzi³a na to drzewo jej najwa¿niejszego mieszkañca czyli Ratatoska :P
hihi, mog³o by byæ ciekawie ;P Ale za to miêli¶my Hugina i Munina.